Sinds kort zit gemaskerd bal ook op pinterest! We proberen ons zo veel mogelijk te orienteren op social media, en op deze manier leuke interactie te krijgen met onze klanten!

Op onze pinterest account kunt u prachtige fotos en onderwerpen bekijken van gemaskerde feesten, carnaval in venetië en meer. Neem snel een kijkje, het is absoluut de moeite waard!

Jaja, vandaag is het zo ver. Gemaskerd-bal.nl lanceert een nieuwe product lijn!
Wij van gemaskerd-bal.nl zijn al een tijd bezig met het idee, echte venetiaanse handgemaakte maskers aanbieden.

Deze maskers komen rechtstreeks uit Venetië en zijn uniek in haar soort. Elk masker is dus anders!

Zodra u een orgineel venetiaans masker op onze website besteld, weet u zeker dat u een uniek product heeft dat niemand anders bezit!
Deze maskers zijn niet alleen heel erg indrukwekkend op een feestje, maar ook prachtig en uniek als versiering aan de muur.
Geschiedenis

Natuurlijk bekend van het Venetiaanse Carnaval in de 13e eeuw. De maskers werden gedragen om sociale status te verbergen maar natuurlijk ook om lekker anoniem de beest uit te hangen.Een masker van dit kaliber straalde uit dat u zich in feeststemming begaf. Het masker is van Original Venezia en is dus handgemaakt door Italiaanse vaklieden wat elk masker uniek maakt. Hierdoor zijn deze maskers niet alleen leuk om te dragen maar ook te gebruiken als decoratie. Dit masker bedekt het gehele gezicht waardoor anonimiteit gegarandeerd wordt.

Klik hier voor een kijkje op het nieuwe gedeelte van de site!

f Original Venezia

Sinds eergister zijn wij terug uit het land Italië, natuurlijk de plek waar maskers worden gemaakt. Hier hebben we verschillende oude steden bezocht om niet alleen de historische duomo’s en pleintjes te bezoeken, maar ook om te kijken hoe echte maskers worden gemaakt door de echte kunstenaars.

Wij komen hierdoor tot de conclusie dat deze maskers tot een andere categorie behoren dan de feest maskers. Deze maskers zijn namelijk echte kunstwerken, en wij vonden dat deze niet aan onze winkel mochten ontbreken. Deze maskers zijn zeer exclusief en uniek per stuk, geen masker is namelijk hetzelfde. Wij van gemaskerd bal willen u dus de gelegenheid bieden om deze maskers te kunnen kopen. Vandaar dat we een aparte pagina in het leven roepen om echte venetiaanse maskers aan te bieden.
Op gemaskerd bal hebben wij een oog voor gezichtsmaskers, zo willen wij graag voor een goede prijs maskers van kwaliteit aanbieden. Echter orienteren wij ons ook op het verkopen van echte venetiaanse maskers die handgemaakt worden door verschillende kuntenaars in venetië. Deze maskers zijn handgemaakt en dus uniek, als u een masker uit deze categorie besteld heeft u dus altijd een uniek exemplaar. Natuurlijk zijn deze echte venetiaanse maskers een stuk duurder, maar hierdoor wel een lust voor het oog.
Zo is de website onder continue verandering, en zal u met de week nieuwe maskers op de website vinden. Zo proberen wij een veelzijdig aanbod te bieden van gezichtsmaskers en dus meer tevreden klanten.

f Jolly lillo

Mocht u het eerste deel nog niet hebben gelezen, lees dan eerst hier.
Amelia is naar aanleiding van het advies van Ulrica, de zogenoemde kruiden gaan zoeken. Gustaaf is hier ook, en na een gesprek verklaren de twee elkaar de liefde. Dit terwijl Amelia eigenlijk met de vriend van Gustaaf, Renato gaat. Plots arriveert Renato. Hij komt Gustaaf vertellen dat mensen hem zoeken om hem vervolgens te vermoorden. Gustaaf vertrekt dan. Amelia wist nog net haar gezicht te bedekken met haar sluier zodat Renato niet wist dat zij het was. Als de samenzweerders dan arriveren vertellen zij Renato wat er gaande is. Als dan ook nog de sluier van Amelia’s gezicht valt, trekt Renato de conclusie dat de twee overspel gepleegd hebben. Hij vraagt de twee leiders van het complot Samuel en Tom hem de volgende dag te ontmoeten.
Renato denkt na en heeft de wil Amelia te vermoorden voor de schande die ze hem heeft aangedaan. Amelia smeekt Renato voor vergiffenis en vraagt of ze haar zoon nog een maal mag zien. Renato besluit dan dat niet Amelia maar Gustaaf de gene is die verdient te sterven. Hij vraagt dan ook aan Samuel en Tom om hem te helpen Gustaaf te vermoorden. Er worden strootjes getrokken over wie Gustaaf zal vermoorden. Renato trekt het langste strootje.

In de volgende scene komt de Nar met uitnodigingen voor het gemaskerde feest. Samuel en Tom realiseren zich dat dit de perfecte plek is voor de moord op Gustaaf…

Un_ballo_in_maschera_II_by_Gest0ert

Een gemaskerd feest of een gemaskerd bal is zeker een populair soort thema feestje. Traditioneel gezien was het een typische elite aangelegenheid. Alleen mensen van de hoogste sociale klasse waren te vinden op zo een Bal du Masque. Deze trend behoort nu natuurlijk al lang in het verleden maar toch blijft dit type feest populair bij de sociale top.
Een paar jaar geleden mocht de fashion gigant Vogue zijn negentigste verjaardag vieren. Dit gebeurde natuurlijk niet op een bescheiden manier. Zo organiseerde Voque een gemaskerd bal waar een breed scala aan sterren konden zorgen dat ze gezien werden. Een paar bekende namen die hun gemaskerde gezicht lieten zien waren onder andere Christian Louboutin, Jean Paul Gaultier, Tyra Banks, Gisele Bundchen, Kate Moss, Lara Stone, Karolina Kurkova, Dita Von Teese, Craig David and Jade Jagger.

Een logisch gevolg van zo een celebrity knalfuif is de aanwezigheid van de nodige fotografen. De feestgangers konden dus hun gemaskerde gezicht laten vereeuwigen.

Klik hier om de foto’s te bekijken.

Vogue 90th Anniversary Party - Paris Fashion Week S/S 2011 - Photocall

Un ballo in maschera (een gemaskerd bal) is van oorsprong de titel van een opera van Giuseppe Verdi die zijn premiere had in Italie in 1859. De opera is gebaseerd op de moord van de koning van Zweden, Gustaaf de Derde. De opera is door de tijd heen wel vele malen aangepast en geeft de werkelijke geschiedenis niet goed weer.

De opera gaat eigenlijk over het eerste gemaskerde bal dat wij kennen. Hierin verheugd de Zweedse koning Gustaaf zich op het bal aangezien daar een aantal vrouwen zullen komen die hij begeert. Hieronder ook de prachtige Amelia, de vrouw van zijn goede vriend Renato. Renato die Gustaaf vaak advies, vertelt hem over een samenzwering die tegen Gustaaf gaande is, maar helaas weigert Gustaaf heirnaar te luisteren.

Op het gemaskerd bal komt de waarzegster Ulrica naar Gustaaf toe om te vertellen dat ze beschuldigd wordt van hekserij. Hij is hier niet van gediend en vertelt de leden van het hof zich de volgende dag te vermommen en samen naar Ulrica’s woning te gaan voor onderzoek.

Eenmaal aangekomen bij Ulrica, naar aanleiding van het gemaskerd feest de avond er voor, ziet Gustaaf Amelia naar binnen gaan, die Ulrica vervolgens om advies vraagt. Ze zit in tweestrijd over haar liefde voor Gustaaf en Renato. Ulrica geeft haar het advies om wat kruiden met magische krachten te verzamelen en Amalia vertrekt. Gustaaf heeft dit hele gesprek natuurlijk afgeluisterd.

Amelia is nu weg bij Ulrica en Gustaaf gaat naar binnen om zijn toekomst te laten voorspellen. De waarzegster vertelt hem dat hij vermoord zal worden door de eerstvolgende man die hem de hand schudt. Natuurlijk gelooft Gustaaf hier helemaal niks van en maakt haar belachelijk. Hij probeert expres de hand van de leden van het hof te schudden maar die weigeren zijn hand aan te nemen. Hierna verschijnt Renato die Gustaaf de zijn hand schud. Hiermee onthult Renato zijn ware identiteit.
Word vervolgd…

Un-Ballo-in-Maschera-NCPA-Opera-Festival-in-Beijing_1